Avantura na hrvatskoj Amazoni

objavljeno u: Nekategorizirano | 0

Stotinjak kilometara od Zagreba, na području općine Veliko Trojstvo, smješten je Bilogorski turistički put. Pitome šume, osunčana plodna polja i vinogradi Bilogore oduševit će svakog ljubitelja prirode. Uživajte u bogatoj ponudi kvalitetnih vina i tradicijskih jela ovoga kraja. Oni koji se žele malo rekreirati, mogu uživati u jahanju ili ribolovu. Svakako vrijedi pogledati Etno park s postavljenom etno zbirkom te Romsku kuću autohtonih hrvatskih Roma – Lovara. Put nastavljamo u pravcu Križnice, naselja na obali rijeke Drave. Ovdje rijeka ima bezbroj rukavaca i pruža mnogobrojne aktivnosti poput ribolova ili vožnje čamcem po hrvatskoj Amazoni. Večer je rezervirana za gastronomske užitke. Šaran na rašljama ili riblji paprikaš sigurno će Vas oduševiti. Pri povratku ćemo posjetiti podravski grad Đurđevac, poznat po jednoj od najznačajnijih legendi o Picokima i dozom povijesti završiti ovu uzbudljivu avanturu.

Obilazak Etno kuće i Romske kuće; degustacija vina u vinariji „Čačija“; vožnja čamcem po hrvatskoj Amazoni, uživanje u šaranu na rašljama i vožnja kočijama; prisustvovanje Legendi o Picokima i obilazak pustinje Peski

Aranžman je moguće realizirati u trajanju od tri do pet dana. Okvirni program aktivnosti za petodnevni aranžman obuhvaća: 1. – 2. dan: Veliko Trojstvo; 3. dan: Pitomača; 4. dan: Križnica; 5. dan: Đurđevac. Aranžman se može realizirati tijekom cijele godine za grupe od 2 do 20 osoba. Smještaj je moguć u planinarskom domu, na obiteljskim imanjima ili hotelima s dvije tri ili četiri zvjezdice dok je prijevoz moguć vlastitim prijevoznim sredstvom ili u našoj organizaciji. Stručno vođenje moguće je na hrvatskom i engleskom jeziku, a na upit i na drugim jezicima. Svi navedeni podaci su okvirni i nisu obvezujući pa Vas molimo da nam se obratite za izradu konačne ponude.